Friggas

LUNCH:

Till vardags så lagar och serverar vårt fantastiska kök en god, härlig lunch med vegetariskt, kött eller fisk. Så långt det bara går använder vi närodlade råvaror och anpassar oss efter naturens skiftande säsong. Det finns alltid olika alternativ så att just du kan hitta det som tilltalar dig allra bäst. Nybakat bröd, god sallad, kallt friskt vatten och wifi ingår alltid. Tidvis kan lunchen vara välbesökt så ett tips kan vara att komma tidigt eller något senare.


LUNCHMENY

DAGENS LUNCH SERVERAS MÅNDAG – FREDAG 11.00-13.30

I lunchen ingår sallad, bröd, smör, stilla vatten  & kaffe; från 120kr
Frågor om allergi: Fråga vår personal. Önskar ni boka bord klicka här eller ring 070-992 39 00

Måndag  26/9

  • Krämig gnocchipanna med svartkål, rostad mandel och hyvlad parmesan
  • Fläskfilégryta med svamp- och Dijonsenap, kokt potatis samt grönkålchips

Tisdag 27/9

  • Coq au vin (kyckling, sidfläsk, rödvin) med ekologiskt ris och picklad minilök
  • Manchegogratinerad spetskål med pärlcouscous, tomatragu och crème double

Onsdag 28/9

  • ”Luffsa” – Öländsk ungsraggmunk serveras med rödlök, syrad grädde och tångkaviar        

  • Oxrullader med senap och cornichons serveras med kokt potatis och stuvad savojkål

  • Gräddstuvad pyttipanna gjord på laktosfri grädde

Torsdag 29/9

  • Friterad brieost serveras med havreris och karamelliserad lök
  • Wallenbergare serveras med potatispuré, skirat smör, rårörda lingon och gröna ärtor

Fredag 30/9

  • Gulaschgryta med creme fraiche toppad med picklad rödlök

  • Potatis- och vitkålssoppa med parmesanflarn, örtolja och picklad rödlök (vegetarisk rätt)

  • Bakad getostsallad med rostade betor, och en chili, ingefära honungsdressing, toppat med picklad rödlök och valnötter                  (vegetarisk rätt)